SEO – Sökmotoroptimering

Vad är SEO?

DIGITAL MARKNADSFÖRING

SEO

SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION) ÄR ARBETET VI GÖR PÅ DIN WEBBPLATS FÖR ATT GOOGLE OCH ANDRA SÖKMOTORER ENKELT SKA KUNNA LÄSA IN DIN SIDA. VÅRT SEO-ARBETE GER DIG RÄTT FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR ATT NÅ EN BRA RANKING I SÖKRESULTATET.

 

Vi brukar dela in SEO i tre kategorier: On page, Analys och Link building.

 

On Page SEO – Alla sökmotorer älskar content – helst i textform. Det är genom textform som de olika sökmotorerna skapar sig en uppfattning av vad din sida handlar om. Vad just du erbjuder och vilka sökfrågor som ska leda till att du syns i sökresultatet.

 

Analys SEO – Sökordsanalys gör vi för att komma fram till de sökord som är  relaterade till den produkt/tjänst ni erbjuder.

Ju närmare produkten eller tjänsten sökordet ligger desto större chans till konvertering.

När vi har hittat och analyserat de sökord med bra relevans och tillräckligt bra sökvolym så utvärderar vi konkurrensen. Om konkurrensen är för hög (t.ex sneakers) kommer det inte vara värt att satsa på just de orden. Här behöver vi positionera oss med mer specifika sökord.

 

Link building SEO – Googles anser att bra innehåll lockar till sig länkar, vilket till viss del är sant. Har du en hemsida som många uppskattar kommer förhoppningsvis några av dem att länka från sina egna sidor till din sida.

 

Men man ska vara försiktig med länkanskaffning. Länkar som är avsedda för att manipulera PageRank eller en webbplatsplacering i Googles sökresultat kan betraktas som en del av ett länksystem och ett brott mot Googles riktlinjer.

Strategi Digital AB

Kontakta Anna så hjälper hon er!